Deelnemersveld Eurovoetbal krijgt vorm. Organisatie strikt PSV, AZ, Feyenoord, SC Heerenveen en FC Groningen voor terugkerend jeugdtoernooi

Het Argentijnse Boca Juniors won Eurovoetbal in 2003 en 2004. Foto: Marcel Jurian de Jong / Archief DVHN

Het deelnemersveld voor Eurovoetbal 2022 begint vorm te krijgen. De organisatie van het jeugdvoetbaltoernooi heeft zich verzekerd van de deelname van de onder 18-teams van PSV, AZ, Feyenoord, SC Heerenveen en FC Groningen. Eurovoetbal keert in 2022 terug na tien jaar weg te zijn geweest.

De organisatie van het toernooi stelt daarnaast voor het jongenstoernooi (onder-18)contact te hebben gelegd met enkele ‘zeer aansprekende buitenlandse clubs’.

Voor het toernooi voor vrouwen onder-21 worden eveneens zowel Nederlandse als buitenlandse clubs benaderd. Bovendien wordt tijdens Eurovoetbal 2020 een speelronde van de Bijzondere Eredivisie, de nationale G-voetbalcompetitie, afgewerkt.

Opening op Hemelvaart

Behalve het deelnemersveld krijgt de toernooiopzet vorm. Zo staat inmiddels vast dat het toernooi op Hemelvaartsdag, donderdag 26 mei 2022, wordt afgetrapt op Sportpark Corpus den Hoorn. Op deze locatie is vrijdag 27 mei ook de Bijzondere Eredivisie te gast.

De overige wedstrijden in de categorie jongens onder-18 én de vier wedstrijden van de vrouwen onder-21 worden vrijdag 27 en zaterdag 28 mei op Sportpark Esserberg afgewerkt, inclusief de finales op zaterdag 28 mei.

Tien jaar weggeweest

Eurovoetbal keert in 2022 terug van tien jaar weg te zijn geweest. De laatste aflevering van Eurovoetbal, dat in 1977 het daglicht zag, was tijdens Pinksteren 2012.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Sport