Deense pers: Ajacieden Tadic, Onana en Gravenberch inzetbaar

Deense pers: Ajacieden Tadic, Onana en Gravenberch inzetbaar ANP

Aanvoerder Dusan Tadic, André Onana en Ryan Gravenberch kunnen dinsdagavond voor Ajax uitkomen in het uitduel met FC Midtjylland in de Champions League. Dat meldt de Deense krant Ekstra Bladet op basis van bronnen bij de UEFA.

Ajax wil het nieuws nog niet bevestigen. Een woordvoerder van de club herhaalt dat de definitieve selectie voor het duel met de Deense kampioen rond 19.45 uur, zo'n vijf kwartier voor aanvang van de wedstrijd, wordt vrijgegeven. De UEFA is ook nog niet bereikbaar voor commentaar.

Tadic, Onana en Gravenberch testten maandag positief op corona, vermoedelijk veroorzaakt door een achtergebleven restje van het virus waarmee ze in een eerder stadium besmet waren. Het drietal arriveerde maandagavond alsnog in Denemarken nadat ze een negatieve test konden overleggen.

Positieve testen

Davy Klaassen en Maarten Stekelenburg waren waarschijnlijk ook bij een tweede test positief. Zij zijn achtergebleven in Amsterdam. Van hen is ook niet bekend dat ze het virus eerder onder hun leden hebben gehad.

Als Ajax nog bij de eerste twee van de poule wil eindigen, dan heeft de club twee goede resultaten nodig in de komende duels met FC Midtjylland. Liverpool leidt na twee wedstrijden de groep met 6 punten, gevolgd door Atalanta (4 punten), Ajax (1 punt) en FC Midtjylland (0 punten)

menu