Deetman in rvc ADO Den Haag

Oud-minister en voormalig burgemeester Wim Deetman gaat aan de slag bij ADO Den Haag. De 71-jarige Hagenaar is dinsdag benoemd als commissaris van de eredivisionist, meldde de eredivisieclub.

Deetman neemt plaats in de raad van commissarissen (rvc) namens de gemeente, die aandeelhouder is bij de club. Hij volgt Ton Rutgrink op, die onlangs opstapte. Martin Jol en de Chinees Hui Wang, met zijn bedrijf United Vansen eigenaar van de club, zijn de andere twee commissarissen. Zij zitten echter in het buitenland - Jol is trainer in Egypte, Wang woont in China - en ADO heeft graag een commissaris in de raad die wel in Nederland woont.

ADO benadrukt dat de gemeente geen directe invloed krijgt op het beleid bij de club. De club uit Den Haag verkeerde de afgelopen maanden in zwaar weer door het uitblijven van betalingen van United Vansen. Vanuit China werd onlangs toch een deel van de beloofde 3,7 miljoen euro overgemaakt, waardoor de club niet langer onder curatele staat van voetbalbond KNVB.

CDA-politicus Deetman was in de jaren tachtig van de vorige eeuw minister van Onderwijs en tussen 1989 en 1996 voorzitter van de Tweede Kamer. In 1996 begon hij aan ruim elf jaar burgemeesterschap in Den Haag.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.