Del Bosque dankbaar voor positieve houding

Bondscoach Vicente del Bosque van Spanje heeft donderdag op de eerste rustdag van het EK in Frankrijk zijn wisselspelers geroemd om hun professionele instelling. ,,Het doet pijn om mannen als Koke, Thiago en Bartra niet vaker in te zetten. Hun positieve gedrag en ook de goede houding van de andere spelers die vooralsnog niet of weinig in actie komen, is spectaculair. Daar ben ik hen dankbaar voor'', liet Del Bosque weten.

De ervaren bondscoach van de titelhouder stelde in de groepsfase van het EK, afgesloten met de tweede plaats in poule D, steeds hetzelfde basisteam op. Thiago en Koke moesten zich mede daardoor tot dusver tevreden stellen met korte invalbeurten. Marc Bartra kreeg bij het EK helemaal nog geen speelminuten. Hetzelfde geldt voor recordinternational Iker Casillas, die door David de Gea uit het Spaanse elftal is verdrongen.

Aanvaller Pedro dreigde eerder bij het EK nog wel met een vertrek naar huis als hij niet wat meer zou mogen voetballen in Frankrijk. Dat waren volgens Del Bosque slechts wat ongelukkig geformuleerde woorden.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.