Del Bosque houdt plek onder lat open

Iker Casillas of David De Gea, dat is de grote vraag bij de Spaanse voetbalploeg in de aanloop naar het EK. Bondscoach Vicente Del Bosque laat zich niet in de kaarten kijken en weigert de vraag te beantwoorden wie op het EK onder de Spaanse lat zal staan. ,,Die beslissing hoef ik nu nog niet te nemen'', zei Del Bosque. De titelverdediger speelt dinsdagavond in Getafe nog een oefeninterland tegen Georgië en reist daarna naar Frankrijk.

Recordinternational en aanvoerder Casillas (167 interlands) was jarenlang onomstreden bij de Europees kampioen van 2008 en 2012. De jaren beginnen echter te tellen voor de 35-jarige doelman van FC Porto, die twee jaar geleden op het WK al schutterde. Casillas heeft bij de nationale ploeg stevige concurrentie van De Gea, die bijna wekelijks uitblinkt bij Manchester United.

Allebei kregen ze in de aanloop naar het EK speeltijd van Del Bosque, die nog niet wil zeggen wie de nummer één op het EK zal zijn. De Gea krijgt in ieder geval de kans tegen Georgië, nadat Casillas vorige week had gekeept tegen Zuid-Korea (6-1). Spanje begint de jacht op de derde Europese titel op rij maandag tegen Tsjechië.

,,De Gea is niet langer de toekomst, maar een sterke kandidaat om te starten'', erkende Casillas op de Spaanse radio. ,,Iedereen die bij de selectie zit, kan spelen. Alle 23 spelers zijn belangrijke krachten bij hun clubs en we kunnen allemaal van waarde zijn voor de nationale ploeg. De bondscoach moet beslissen welke elf gaan spelen.'' Over zijn toekomst na het EK wil Casillas nog niet nadenken. ,,Ik besluit na het toernooi of ik door ga als international.''

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.