Derde doelman Marco van Duin wimpelt gesprekken over nieuw contract bij FC Groningen op voorhand af: 'Ik weet alleen dat ik vertrek'

Marco van Duin vertrekt bij FC Groningen. Foto: Paul Rapp

Marco van Duin vertrekt na dit seizoen bij FC Groningen. De 32-jarige derde doelman van de club is op zoek naar een nieuw avontuur. Hij wil naar een club in het betaalde voetbal of de lagere divisies in Nederland.

Van Duin is bezig aan zijn eerste jaar in Groningen. Hij fungeert bij de eredivisionist als derde doelman achter Sergio Padt en Jan Hoekstra. Zijn contract bij de Trots van het Noorden loopt deze zomer af. Gesprekken over een nieuwe verbintenis heeft hij op voorhand afgewimpeld.

,,Ik sta een beetje op een kruispunt van wegen”, stelt Van Duin in De Gelderlander. ,,Ik heb als prof niet heel veel wedstrijden gespeeld. Maar ik heb intussen wel alle stadions in Nederland gezien. Ik moet nu ook aan mijn maatschappelijke carrière gaan denken.”

‘Ik weet alleen dat ik vertrek bij FC Groningen’

,,Ik wil als keeper hoe dan ook op hoog niveau actief blijven. Dat kan het profvoetbal zijn. Dat sluit ik niet uit. Maar zowel de tweede als derde divisie is ook een goede competitie. Daar kijk ik zeer serieus naar. Er zijn nu nog absoluut geen contacten. Ik sta overal voor open. Alles is ook nog vers. Ik weet alleen dat ik vertrek bij Groningen.”

Van Duin kwam eerder onder meer uit voor NEC (de periodes 2011-2012 en 2015-2019). De inwoner van Lent overlegt vijftien duels in Nijmeegse dienst. Daarbij zitten ook drie wedstrijden in de eredivisie. De geboren Noord-Hollander stond verder nog onder contract bij Ajax, Haarlem, Volendam, Almere City en Sparta. Hij staat na bijna veertien jaar op 104 duels in het Nederlandse profvoetbal.

menu