Derde doelman moet aan de bak bij FC Emmen

FC Emmen moet vanmiddag om 17.00 uur tegen svv Scheveningen een beroep doen op derde keeper Eser Elmali.

Na eerste goalie Dennis Telgenkamp bleek ook Wieger Sietsma niet fit genoeg om in het bekerduel te starten. Sietsma had al last van een liesblessure die hij opliep in de wedstrijd tegen Helmond Sport, waarin hij Telgenkamp afloste. ,,Die blessure is nog niet helemaal hersteld’’, vertelt FC Emmen-trainer Dick Lukkien. ,,Trainen ging nog en tegen De Graafschap kon Wieger ook keepen, maar hij heeft toch nog een terugslag gehad.’’ Hoe lang Sietsma niet inzetbaar is kan Lukkien niet zeggen.

‘Plussen en minnen op een paar posities’

En dus moet Elmali aan de bak. De 21-jarige keeper, die werd opgeleid bij PEC Zwolle, daar ook de eerste selectie haalde en interlands speelde voor verschillende Turkse jeugdselecties, beleeft vanmiddag zijn debuut tegen Scheveningen.

FC Emmen kent meer blessureleed: ook Josimar Lima viel al in de eerste helft bij De Graafschap uit vanwege – ook al – een liesblessure. Wie hem gaat vervangen is niet duidelijk, omdat Lukkien nog geen opstelling wil geven voor de wedstrijd tegen Scheveningen. ,,Ik ben nog aan het plussen en minnen op een paar posities.’’ De onzekerheid betreft ook rechtsbuiten Issa Kallon, die gisteren niet meetrainde vanwege familieomstandigheden.

Ervaren tegenstander

Scheveningen, dat momenteel vierde staat in de derde divisie en dit seizoen FC Groningen onder 23 met 2-1 versloeg, is een ervaren ploeg, met veel spelers met een profverleden. ,,Ze zullen tegen ons waarschijnlijk compact gaan spelen en op de counter loeren’’, verwacht Lukkien. FC Emmen verloor in de afgelopen vier seizoenen driemaal van een amateurclub. ,,We onderschatten deze ploeg dan ook absoluut niet’’, zegt Lukkien.

Vermoedelijke opstelling: Elmali; Klok, Mannes, Siekman en Fleuren; Rozema, Bos en Olijve; Kallon, Krohne en Peters.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.