Verdediger Desevio Payne maakt de overstap naar de Koninklijke HFC in Haarlem. De 25-jarige Amerikaan kwam bij FC Emmen al geruime tijd niet meer in de plannen voor van trainer Dick Lukkien.

Desevio Payne behoorde al een aantal maanden niet meer tot de selectie van het eerste elftal van FC Emmen. De club zag geen toekomst meer in de Amerikaan en veroordeelde hem tot meetrainen met Jong FC Emmen.

Allerminst een geslaagd avontuur bij FC Emmen

Dit seizoen kwam Payne in twee eredivisieduels voor FC Emmen tot in totaal 30 minuten. In de beker mocht hij 34 minuten spelen tegen FC Eindhoven. Het seizoen ervoor kwam hij in alle competities tot 56 minuten. Allerminst een geslaagd avontuur dus.

Payne speelde in de jeugd bij meerdere amateurclubs voordat hij in 2012 bij FC Groningen kwam, waaronder voor Zeeburgia. Hij mocht eredivisieverband zeventien keer het shirt van FC Groningen dragen.

Ook speelde hij op het WK Onder 20 in Nieuw-Zeeland met de Verenigde Staten en met de Onder 23 in de kwalificatieronde van de Olympische Spelen. In 2017 tekende de hij bij SBV Excelsior.

Collin Seedorf, Sekou Sidibé, Donis Avdijaj, Behadil Sabani

Gedurende dit seizoen nam FC Emmen ook al afscheid van Collin Seedorf, die naar zijn oude club FC Eindhoven vertrok. Behadil Sabani maakte op zijn beurt de overstap naar Rot-Weiss Koblenz en Donis Avdijaj zocht zijn heil op Cyprus bij EAL Limassol.

Sekou Sidibé traint vooralsnog mee met Jong FC Emmen, net als Payne tot voor kort. De Belgische Ivoriaan komt niet meer in aanmerking voor een plek bij het eerste elftal, zo heeft de club hem te kennen gegeven.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Sport
FC Emmen
FC Emmen