FC Emmen heeft een vruchtbaar trainingskamp achter de rug in Delden. Dick Lukkien stelde na vijf dagen vast dat zijn ploeg op schema ligt voor de seizoensopener tegen FC Groningen. ,,We hebben flink gas gegeven.”

Anco Jansen en Tom Hiariej waren in Overijssel de voornaamste afwezigen. Jansen werkte in Groningen met performance manager Peter Eppinga aan zijn fitheid, terwijl Hiariej een dag voor vertrek een klein scheurtje in zijn onderbeen opliep in het oefenduel met FC Groningen (2-2).

,,Het gaat goed met Tom, maar ik verwacht hem voor de competitiestart niet terug”, zei Lukkien zondag. ,,Dat is een enorme domper, want Tom is voor ons een uitstekende kracht. We zijn op zijn positie bovendien niet heel dik bezet. Het is vervelend voor ons, maar vooral voor Tom. Gelukkig is eventueel bandletsel inmiddels uitgesloten.”

Lukkien was goed te spreken over de faciliteiten in Delden, waar de selectie vanaf woensdag in een hotel pal naast de trainingsvelden verbleef. ,,Alles wat je zoekt was aanwezig. De velden, het hotel en het eten waren stuk voor stuk dik in orde. Ik ben hartstikke tevreden. We hebben er bewust voor gekozen om geen oefenwedstrijd te spelen, maar het trainingskamp volledig door te trekken. Daardoor konden we flink gas geven.”

Oefenwedstrijden tegen Go Ahead Eagles en OFI Kreta

Emmen speelt in de aanloop naar de seizoensstart tegen FC Groningen, volgende week zaterdag, nog twee oefenwedstrijden. De eredivisionist kruist dinsdag in Terwolde de degens met Go Ahead Eagles, waar oude bekenden Alexander Bannink en Jeroen Veldmate tegenwoordig actief zijn. OFI Kreta komt twee dagen later op bezoek op De Oude Meerdijk, waardoor de kans groot is dat Lukkien nog een en ander uit wil proberen.

Hoewel de contouren van het de beoogde basiself van de Drenten inmiddels aardig zichtbaar zijn, heeft de Veendammer nog enkele keuzes te maken. Zo is de concurrentiestrijd onder de lat nog niet gestreden. Sterker nog: volgens Lukkien zijn niet alleen Dennis Telgenkamp en Matthias Hamrol in beeld voor die positie.

,,Stefan van der Lei maakt ook een uitstekende indruk. Of we met verschillende keepers spelen tegen Go Ahead en OFI Kreta? Dat zou kunnen, maar daar zijn we nog niet over uit. Het is in elk geval een open strijd. We zullen voor de seizoensstart bekend maken wie van de drie onze eerste doelman wordt.”

Keuze te over voorin

Lukkien kan vooral in aanvallend opzicht eveneens meerdere kanten op. Met Everton-huurling Shani Tarashaj, die in de oefenpot tegen Groningen nog niet in actie kwam, kreeg de trainer er vorige week nog een optie bij.

,,Ik ben meer dan tevreden over alles wat de club zeker voorin heeft kunnen doen. Daar gaan we echt een hoop keuzes krijgen en dat is hartstikke belangrijk. We zijn nu bijna compleet. Het is geen geheim dat we nog een rechter centrale verdediger zoeken. Daar hopen we binnen een paar dagen meer over te kunnen melden. Daarnaast houden we onze ogen open. Het middenveld is toch wat dunner bezet en je weet nooit wat er zich nog aan gaat dienen.”

Je kunt deze onderwerpen volgen
Sport
FC Emmen