De basketbalsters van Keijser Capital Martini Sparks incasseerden opnieuw een flinke nederlaag in de Women’s Basketball League. Dit keer had het team van coach Klaas Stoppels geen schijn van kans in de uitwedstrijd tegen veelvuldig Nederlands kampioen, BV Dozy Den Helder: 99-57.

Vanaf het eerste moment holde Martini Sparks achter de feiten aan. Nooit konden de gasten een voorsprong nemen en de geroutineerde Heldenaren controleerden het duel volledig. Positief feit was dat de Groningers de nare nasmaak van het verlies tegen Jolly Jumpers (51-64) enigszins wegspeelden.

,,We kwamen veel beter voor de dag, opereerden als team en vielen in geen enkel kwart uit elkaar’’, aldus coach Stoppels. ,,Dat was de winst, ondanks dat we dik verloren. Kantekening daarbij is wel dat we speelden tegen een topteam dat enorm ervaren is en technisch zeer goed basketbal liet zien.’’

Achterstand

Direct in het eerste kwart zette de thuisploeg Martini Sparks op tien punten achterstand: 27-17. BV Dozy Den Helder stoomde daarna vlot door. De Groningse gasten bleven zich fel bleven verzetten, maar konden de marge niet verkleinen richting de tweede helft. Bij rust, 50-32, was de strijd dan ook in feite al gespeeld.

In het derde kwart liep de thuisploeg nog verder uit naar een voorsprong van 31 punten: 77-46. ,,Zij kunnen in- en outside scoren, waar wij het vooral moeten hebben van afstandsschoten. Tel daarbij op dat we 37 keer balverlies leden en de grote nederlaag is verklaard’’, analyseerde Stoppels.

Jonge speelsters krijgen speeltijd

De jonge speelsters van Martini Sparks kregen veel speeltijd in het laatste kwart en zorgden er voor dat de Heldenaren niet voorbij de 100-puntengrens kwamen: 99-57. ,,Het is zeer waardevol dat ervaring wordt opgedaan door de jonge speelsters. Verder scoren we 57 punten en dat haalden we de laatste wedstrijden steeds niet.’’

Topscorer van Martini Sparks was Daniëlle Pruijs met 18 punte

Je kunt deze onderwerpen volgen
Sport