Directeur Circuit Zandvoort: verbouwing eind februari klaar

Eind februari is de verbouwing van Circuit Zandvoort klaar. ,,We zijn enorm opgeschoten. We zijn nu in de fase van de opbouw en we liggen keurig op schema’’, zei directeur Robert van Overdijk van het circuit aan de duinen tijdens eens update.

Bulldozers, hijskranen en zandwagens bevolken nu nog de bouwplaats, die het circuit nu is. Op 3 mei staat de eerste Grote Prijs van Nederland in de Formule 1 sinds 1985 op de kalender. ,,Er moet nog veel gebeuren, maar het ziet ernaar uit dat de asfaltering van het vernieuwde circuit eind februari klaar is. Dan kunnen de auto’s eroverheen’’, aldus Van Overdijk.

Sportief directeur Jan Lammers wordt alleen maar lovender over het circuit, waar hij als kleine jongen al zijn uren doorbracht. Hij voorziet spektakel door de aanleg van de twee zogeheten kombochten met een hellingsvlak (Hugenholtzbocht en Arie Luyendijkbocht) en de Tarzanbocht, de eerste bocht na start en finish.

Lef

,,Ik weet dat de coureurs niet kunnen wachten om erop te rijden. Ze hebben nog geen idee of ze er ook echt kunnen inhalen, maar zeker is dat je met zijn tweeën naast elkaar even hard door die kombochten kunt. Het gaat erom wie het lef heeft zijn voet op het gaspedaal te houden", lichtte hij toe.

Lammers gaf aan dat de Luyendijkbocht ook nog een meter of twee de hoogte in gaat. "Voor een coureur zijn die hoogteverschillen op die snelheid sensationeel."

[firstName], je hebt net een artikel gelezen! Nu je hier toch bent, vragen we graag je aandacht voor het volgende:

Je hebt op dit moment een gratis account. En dat is natuurlijk prima. Je hebt daarmee toegang tot een belangrijk deel van het nieuws dat onze 100+ journalisten elke dag brengen, maar je mist nu wel veel. Zo kan je niet onbeperkt onze verdiepende PLUS-artikelen lezen en heb je ook geen toegang tot onze digitale krant. Zonde natuurlijk! Daarom bieden we je graag een proefabonnement aan, zodat je kennis kan maken met alle interessante extra’s die je nu mist.

Onze PLUS-artikelen bieden verdieping van het nieuws. Ook de extra's van het Dagblad vallen onder PLUS, zoals bijzondere columns en commentaren. Met trots gemaakt voor de lezers die willen weten hoe het écht zit. In tekst, foto en video leggen wij uit wat het nieuws betekent voor jou en jouw omgeving.

Bekijk proefabonnementen
Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.