Dit is het programma van FC Emmen in de laatste drie speelronden (en dat van RKC, Willem II, VVV en ADO). Check hier of FC Emmen zich handhaaft in de eredivisie

Paul Gladon en Sergio Peña van FC Emmen vieren een doelpunt in de wedstrijd tegen Fortuna Sittard. Foto: NESimages/Cor Lasker

Het is bloedstollend spannend in de kelder van de eredivisie. Van de vijf staartclubs degraderen er twee rechtstreeks en moet de ploeg die eindigt als zestiende zich veilig zien te spelen in de play-offs met de top van de Eerste Divisie. FC Emmen is uit de dood opgestaan, maar directe handhaving is nog allesbehalve een gelopen race. Dit is het programma van FC Emmen en zijn directe concurrenten. 

Stand eredivisie na 31 speelronden (met nog drie te gaan):

plek club punten doelsaldo
14 RKC Waalwijk 26 -20
15 Willem II 25 -30
16 FC Emmen 24 -30
17 VVV-Venlo 22 -42
18 ADO Den Haag 19 -44

Plek 17 en 18 betekenen rechtstreekse degradatie, plek 16 leidt tot deelname aan play-offs met ploegen uit Eerste Divisie.

FC Emmen speelt zondagmiddag thuis de Hondsrugderby tegen FC Groningen, dat nog strijdt voor een plek in de play-offs. Vervolgens treft de ploeg van Dick Lukkien thuis sc Heerenveen, dat ook nog steeds kans maakt op de play-offs. In de laatste speelronde treft FC Emmen in Limburg VVV-Venlo.

Vul de bijgaande schema's (virtueel of op papier in) en komt zelf tot een eindstand in de staart van de eredivisie. Weet FC Emmen het vege lijf inderdaad te redden? En hoe? Speelt het zich rechtstreeks veilig of moet het nog aan de bak in de play-offs?

    punten FC Emmen:
FC Emmen FC Groningen  
FC Emmen sc Heerenveen  
VVV-Venlo FC Emmen  
  totaal:  

Dan de concurrenten. Willem II speelt komend weekend thuis tegen PSV, dat strijdt om de tweede plaats. Daarna speelt het in Den Haag tegen gedoodverfd degradatiekandidaat ADO. Op zondag 16 mei sluiten de Tilburgers in eigen huis af tegen Fortuna Sittard.

    punten Willem II:
Willem II PSV  
ADO Den Haag Willem II  
Willem II Fortuna Sittard  
  totaal:  

RKC Waalwijk speelt de degratiekraker in Venlo tegen VVV. Vervolgens wacht het de thuiswedstrijd tegen FC Twente. Op de laatste speeldag is RKC te gast bij Feyenoord in De Kuip.

    punten RKC Waalwijk
VVV RKC Waalwijk  
RKC Waalwijk FC Twente  
Feyenoord RKC Waalrijk  
  totaal:  

VVV-Venlo ontvangt deze speelronde concurrent RKC. Daarna mag het bij landkampioen Ajax op bezoek. De laatste pot spelen de Limburgers dus thuis in eigen huis tegen FC Emmen.

    punten VVV-Venlo
VVV-Venlo RKC Waalwijk  
Ajax VVV-Venlo  
VVV-Venlo FC Emmen  
  totaal:  

ADO Den Haag staat op een straatlengte achterstand, maar wist afgelopen weekend te verrassen tegen Feyenoord, dus daarom voor de volledigheid tot slot ook het programma van de Hagenaars. Die spelen achereenvolgens tegen PEC, Willem II en Twente.

    punten ADO Den Haag
PEC Zwolle ADO Den Haag  
ADO Den Haag Willem II  
Twente ADO Den Haag  
  totaal:  

Jouw prognose puntenaantal in eindstand staart Eredivisie:

plek club punten doelsaldo
  FC Emmen    
  Willem II    
  RKC Waalwijk    
  VVV-Venlo    
  ADO Den Haag    

Plek 17 en 18 betekenen rechtstreekse degradatie, plek 16 leidt tot deelname aan play-offs met ploegen uit Eerste Divisie

Je kunt deze onderwerpen volgen
Sport