Djokovic weer in finale US Open

Tennisser Novak Djokovic heeft voor de zevende keer in zijn carrière de eindstrijd van de US Open bereikt. De titelverdediger rekende vrijdag in de halve finale af met de Fransman Gaël Monfils: 6-3 6-2 3-6 6-2. De Servische nummer één van de wereld neemt het zondag in de finale van het Amerikaanse grandslamtoernooi op tegen de winnaar van de confrontatie tussen Stan Wawrinka en Kei Nishikori.

De partij tussen Djokovic en Monfils kende een bizar verloop. De Serviër liep in de eerste set al snel uit naar 5-0, maar liet de Fransman terugkomen tot 5-3, mede door drie dubbele fouten in één servicegame. De aanvoerder van de wereldranglijst haalde de set daarna alsnog binnen. Djokovic leek op weg naar een simpele zege toen hij ook in de tweede set vijf games op rij pakte en die met 6-2 naar zich toe trok. Monfils, die alle twaalf voorgaande ontmoetingen met Djokovic had verloren, was geen schim van de man die eerder in het toernooi met zijn atletische spel soepele overwinningen had geboekt.

De dertigjarige Fransman oogde verre van topfit. Regelmatig stond hij na een rally voorovergebogen uit te hijgen. Ook Djokovic bleek echter last te hebben van fysieke problemen. Voorafgaand aan de US Open worstelde de Serviër met een polsblessure, nu speelden vooral zijn schouders op. Tot twee keer toe vroeg de winnaar van twaalf grandslamtitels een medische time-out aan om beide schouders te laten behandelen.

Djokovic gaf in de derde set een vroege voorsprong uit handen. Monfils pakte vijf games op rij en trok de set met 6-3 naar zich toe. Uit frustratie scheurde Djokovic zijn T-shirt aan flarden. De vierde set kende weer een opvallend verloop, met aanvankelijk breaks over en weer. Op 3-2 nam Djokovic echter het initiatief in handen en die stond hij niet meer af.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.