Doe mee aan de Sportquiz van het Noorden, nu het nog kan

Wie nog wil meedoen, moet er snel bij zijn. De Sportquiz van het Noorden is bijna uitverkocht. De derde editie van de quiz is vrijdag 4 januari 2019 in het Hitachi Stadion in Groningen. Maak een team van vier personen en ga voor eeuwige sportroem en een mooie hoofdprijs uiteraard.

Voor gastheer FC Groningen was 2018 sportief misschien een wat mager jaar. Met een plek in de middenmoot van de eindrangschikking van het seizoen 2017/2018 (hoeveelste werd de Trots van het Noorden eigenlijk precies, weet u dat nog?) en een zeer moeizame competitiestart in het seizoen 2018/2019 vielen de prestaties wat tegen. Maar voor de rest was het een juichjaar voor de Groningse en Drentse sport.

Kjeld Nuis

Weet u bijvoorbeeld nog wat u deed op 13 februari? Nou, waarschijnlijk zat u voor de buis, of voor een livestream op het werk. Het was de dag dat import-Drent Kjeld Nuis zijn eerste van twee gouden medailles won op de Olympische Winterspelen in Pyeongchang (wat was eigenlijk de exacte tijd van Nuis op die 1500 meter?). En wat te denken van 20 mei. Het was de dag dat FC Emmen in Rotterdam voor het eerst in z’n historie naar de eredivisie promoveerde na een 3-1 overwinning op Sparta (wie scoorden er die dag eigenlijk voor de Drenten?)

Donar

Gelukkig viel er ook in Groningen nog wel wat te juichen. De hockeysters van GHHC handhaafden zich knap op het hoogste niveau en Lycurgus en Donar vierden hun bijna traditionele nationale titels – je gaat het bijna normaal vinden, maar dat is het natuurlijk niet. Daarnaast kende Donar een zeer succesvolle Europese campagne, waarin het pas in de halve finale werd uitgeschakeld (van wie verloren de Groningers ook alweer over twee duels?).

Het zijn allemaal onderwerpen die 4 januari ongetwijfeld de revue zullen passeren, maar het blijft natuurlijk niet alleen bij vragen over de noordelijke sport. Quizmaster Thijs de Jong, medewerker van deze krant en samen met zijn broer eigenaar van een quizbedrijf, kan putten uit tal van gebeurtenissen. ,,Er was natuurlijk een WK voetbal, Tom Dumoulin werd tweede in zowel de Giro als de Tour en Oranje kreeg aan de hand van Frenkie de Jong weer wat kleur op de wangen. Bovendien duiken we ook verder het verleden in dan alleen 2018. Maar het belangrijkste is misschien nog wel dat het gewoon een gezellige quizavond met je teamgenoten is.’’

Dick Lukkien

Als u nog twijfelt: bij de vorige editie gaven zowel FC Emmen (met trainer Dick Lukkien, assistent Casper Goedkoop, toenmalig speler Jeroen Veldmate en directeur Ben Haverkort in het team), als Donar, als Lycurgus acte de présence. Deelname is haast een garantie voor sportief succes in 2019, dus… Stel snel een team samen met uw vrienden, familie, sportteam of collega’s en geef u op via www.dvhn.nl/sportquiz . Er is wederom een mooie hoofdprijs ter waarde van duizend euro beschikbaar.

O ja, nog even de antwoorden op de vragen tussen haakjes in dit artikel. FC Groningen werd vorig seizoen twaalfde, Kjeld Nuis won de 1500 meter in 1.44,01, voor FC Emmen scoorden Michael Chacon, Anco Jansen en Alexander Bannink en Donar vloog eruit tegen de Italiaanse kampioen Reyer Venezia. Misschien heeft u er wat aan op 4 januari.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Sport