Doelman De Gea blijft bij Spaanse EK-ploeg

De Spaanse doelman David De Gea doet 'gewoon' mee aan het EK. De sluitpost van Manchester United nam vrijdag op een ingelaste persconferentie afstand van de verhalen dat hij vier jaar geleden betrokken zou zijn geweest bij een zedenzaak. ,,Dat is een leugen'', zei De Gea. ,,Ik heb geen idee waar dit verhaal vandaan komt.''

In Engelse en Spaanse media doken vrijdag verhalen op over de rol die De Gea zou hebben gespeeld in een seksaffaire. Het gerucht ging dat bondscoach Vicente Del Bosque de 25-jarige keeper, afgelopen seizoen bijna wekelijks uitblinker bij ManUnited, om die reden naar huis had gestuurd. De Gea nam daar zelf op een persconferentie echter krachtig afstand van.

,,Dit geeft me alleen maar nog meer kracht'', zei hij getergd. ,,Ik kijk ernaar uit om het veld op te gaan en te trainen. Ik laat deze zaak over aan mijn advocaten.'' Hij sloot daarna aan bij zijn ploeggenoten op het trainingsveld.

Iker Casilas

De Gea strijdt met Iker Casillas om de plek onder de lat bij de regerend kampioen van Europa. De 35-jarige Casillas is weliswaar aanvoerder van Spanje, maar heeft niet meer de topvorm van weleer. Del Bosque wil pas vlak voor de eerste wedstrijd op het EK, maandag in Toulouse tegen Tsjechië, onthullen wie de nummer één is op het EK.

Aan de vooravond van het EK dook plotseling het verhaal op dat De Gea in 2012 een ontmoeting zou hebben geregeld in een Madrileens hotel tussen een prostituee en twee ploeggenoten, Iker Muniain en Isco. De vrouw werd mishandeld en kreeg bovendien geen geld. De keeper zou contact hebben gehad met de beruchte seksbaron Torbe, die in april werd opgepakt. In het onderzoek naar hem doken de namen van de drie voetballers op.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.