Donar bevestigt status van landskampioen tegen Den Bosch (+video)

De basketballers van Donar maakten zondagmiddag de status van landskampioen helemaal waar in de klassieker tegen Den Bosch. De Groningers bevestigden de verhouding tussen beide aartsrivalen met een klinkende 85-65 zege in Martiniplaza.

De afgetekende overwinning van de thuisclub was ongetwijfeld een fikse tegenvaller voor Den Bosch, dat voorafgaand aan het seizoen flink investeerde om dit jaar weer eens een gooi te kunnen doen naar de landstitel. Het seizoen is uiteraard nog lang, maar de Brabanders lijken nog op heet wat punten te moeten groeien om zich te kunnen meten met Donar.

In de eerste helft ging het nog lange tijd gelijk op tussen beide basketbalbolwerken. Donar liep aan de hand van een aantal welgemikte driepunters uit naar 17-12. Met Kees Akerboom aan het kanon knokte Den Bosch zich nog voor het verstrijken van het eerste kwart terug naar 21-24.Met onder meer twee afstandsschoten van Stephen Domingo, die maximaal rendement haalde uit de beperkte speeltijd die hem in die fase was gegund, kwam Donar in de tweede periode weer aan de goede kant van de score te staan. Bij rust stond het 46-40.In het derde kwart zagen de 3210 toeschouwers dat de mannen van coach Erik Braal de voorsprong stap voor stap uitbouwden. Donar werd geholpen door het haperende geschut aan Bossche zijde.

Zelf legden de Groningers veel energie op de vloer. De manier waarop Jason Dourisseau een bal binnen de lijnen hield, waaruit Sean Cunningham uiteindelijk de 55-45 scoorde, was tekenend daarvoor. De jaren lijken maar geen vat te krijgen op de Amerikaan, die inmiddels een halve Groninger is. Aan de hand van onder anderen topscorer Brandyn Curry, die 21 punten in het netje legde, kwam de zege van Donar geen moment meer in gevaar. Woensdag wacht de noordelijke basketbaltrots de volgende grote klus. Dan moet thuis van Antwerp Giants worden gewonnen om de volgende ronde in de FIBA Europe Cup veilig te stellen.

Bekijk hieronder de samenvatting van de wedstrijd.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.