Donar delft weer het onderspit tegen Den Bosch

Voor de derde keer dit seizoen kwam Donar tegen landskampioen Den Bosch niet boven de zeventig punten uit. Voor 2660 toeschouwers in Martiniplaza bleef de teller donderdagavond steken bij een 71-63 nederlaag voor de Groningers.

Het verlies kwam na de teleurstelling in Zwolle van afgelopen zondag (82-77 nederlaag) hard aan. Coach Erik Braal mocht recent al zijn niet functionerende center vervangen, maar nog steeds lijkt zijn team zich niet te kunnen meten met de top van Nederland. Iets dat wel wordt geëist in Groningen.

In de eerste helft bakte Donar er niets van tegen de Bosschenaren, met een 33-25 achterstand bij rust tot gevolg. Na een donderpreek in de kleedkamer leek het derde kwart de ommekeer te brengen, maar in het vierde kwart stortte het zaak bij de Groningers weer volkomen in elkaar. Braal had er na afloop geen verklaring voor. ,,Als ik naar de statistieken kijk, vraag ik me af waarom we niet winnen. Ja, de schoten vallen niet. Maar waarom? Ik weet het niet.''

Feit is wel dat Donar, dat vierde staat in de eredivisie, inmiddels acht punten achterstand heeft op koploper Zwolle. En ook Den Bosch, dat tot dusver beslist niet imponeerde, is de Groninger basketbaltrots voorbij.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.