Donar druipt af in Leiden

Na de nederlaag tegen Zwolle in de Supercup verloren de basketballers van Donar zaterdagavond ook de eerste competitiewedstrijd in Leiden.

In de sleutelstad werd het 75-63 voor de thuisclub. Een opvallende uitslag, want de zeven voorgaande confrontaties tussen Leiden en Donar werden allemaal gewonnen door de Groningers. Deze keer konden de mannen van coach Erik Braal het tempo slechts tot 17-17 bijbenen. Daarna legde Donar een erbarmelijk tweede kwart op de vloer, waarin Leiden flink afstand nam: 41-23.

Die klap kwam Donar, dat zich in de tweede helft wel licht herstelde, niet meer te boven. Vermoeidheid kon worden aangewezen als mogelijke oorzaak voor het matige presteren. De landskampioen speelde de achtste wedstrijd in achttien dagen tijd, waarvan zes in de voorronden van de Champions League. De Groningers dwongen afgelopen maandag een verlenging af tegen Estudiantes uit Madrid, maar wisten zich niet te kwalificeren. Tussen de uitschakeling en de ontmoeting met Leiden zat nog het duel om de Supercup, waarin Donar ook al vermoeid oogde.

Bij Leiden was de nieuwe Amerikaanse pointguard Carrington Love de man die het team van Braal het meest pijn deed. De spelverdeler scoorde zelfs een uitzonderlijke triple double: 15 punten, 10 rebounds en 10 assists. Aan Donar-zijde onttrokken Brandyn Curry en Drago Pasalic zich nog enigszins aan de malaise. Curry was bovendien topscorer aan Groningse zijde met 15 punten.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.