Donar gaat met 96-91 onderuit in Leiden

Foto: Shutterstock

De basketballers van Donar hebben zaterdagavond een nederlaag geleden in Leiden. In de Vijf Meihal gingen de Groningers met 96-91 onderuit. 

Het eerste kwart was zeer aantrekkelijk en eindigde in een hoge score in het voordeel van Donar: 26-28. In het tweede kwart zakte het niveau een beetje. Donar leed zo nu en dan slordig balverlies en aan de andere kant scoorde Leiden er nog steeds vrolijk op los. Donar keek bij rust tegen een achterstand van elf punten aan: 55-44. 

Na rust liep Leiden aanvankelijk verder uit en was het gat op een zeker moment achttien punten. Vorige week toonde Donar nog veerkracht tegen Den Bosch door in Brabant een achterstand van zestien punten om te buigen in een overwinning, maar dat was de Groningers deze keer niet gegeven.

Slordigheden

Tegen het einde van het derde kwart stond het 75-68 en was het gat nog maar zeven punten, maar dichterbij lieten de Leidenaren het team van coach Rudez niet komen. Door wat slordigheden waren de laatste scores van de wedstrijd nog wel voor de gasten, maar er was te weinig tijd om het nog echt spannend te maken. Het thuisteam won uiteindelijk met 96-91.

Bij winst zou Donar naast koploper Leiden komen te staan in de Elite A, maar door de nederlaag is het gat opgelopen tot vier punten.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Sport
Donar