Donar haalt bakzeil in openingsduel halve finale

De eerste slag in de best-of-seven-serie tussen de basketballers van Leiden en Donar is voor de Leidenaren. De mannen van coach Eddy Casteels wonnen het openingsduel in de halve finale in de slotseconden met 72-69.

Het ging in de eerste helft lange tijd gelijk op in de kolkende Leidse Vijf Meihal. Daarna verliep vooral de eerste minuut van het derde kwart desastreus voor Donar. Leiden scoorde razendsnel zeven punten op rij, waardoor de stand van 42-40 naar 49-40 werd getild. Die klap kwamen de knokkende Groningers in het vierde kwart weer te boven, toen Lance Jeter zijn ploeg bij 65-64 weer op voorsprong zette in het hol van de leeuw.

Het was de opmaat naar een razendspannende slotfase, waarin Donar in de laatste seconden bijna een verlenging uit het vuur sleepte. Bij 72-69 in het voordeel van de thuisclub bleef de driepuntspoging van Jason Dourisseau echter hangen tussen de ring en het bord in plaats van dat hij binnen gleed, waardoor Leiden op een 1-0 voorsprong is gekomen in de halvefinaleserie. Ross Bekkering was de onbetwiste man of the match aan Donar-zijde. Hij maakte 19 punten en pakte 17 rebounds.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.