Donar heeft nieuwe vloerleider voor komend seizoen binnen

Hij krijgt te maken met een zware erfenis, maar Jordan Callahan pakt de handschoen op. De 27-jarige Amerikaan is komend seizoen de vervanger van Brandyn Curry bij Donar.

Curry, die zijn loopbaan voortzet bij het Franse Le Portel, drukte afgelopen seizoen een zwaar stempel op de successen van de Groninger basketbaltrots. Er was Donar veel aan gelegen een waardige vervanger voor hem te halen. Dat lijkt met de komst van Callahan te zijn gelukt. De uit Atlanta afkomstige vloerleider brengt in ieder geval een behoorlijke dosis ervaring met zich mee.

Callahan begon zijn carrière op college bij Tulane en speelde daar vier seizoenen. Daarna deed hij verschillende landen aan, waaronder Rusland, Polen, Duitsland. Ook kwam hij uit voor Antwerp Giants in België.

Het afgelopen seizoen was hij actief bij Balkan Botevgrad in Bulgarije. Daar haalde hij met zijn team de finale van de play-offs en kon hij goede statistieken overleggen.

Basketball Champions League

Een belangrijk aspect is ook dat Callahan reeds Basketball Champions League speelde, de competitie waartoe Donar in het najaar hoopt door te dringen na het spelen van drie voorronden.

,,Callahan is een snelle en wendbare speler en bovendien een goede spelmaker’’, laat de club weten. ,,Daarnaast is hij een uitstekende schutter en een energieke verdediger.’’

Met de komst van Jordan Callahan bestaat de selectie voor het nieuwe seizoen van Donar nu uit tien spelers: Jason Dourisseau, Jordan Callahan, Arvin Slagter, Sean Cunningham, Drago Pasalic, Thomas Koenis, Tim Hoeve, Rienk Mast, Jobi Wall en Shane Hammink.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.