Donar in gesprek met Europese tegenstanders over speelschema

Hoewel de volgende Europese tegenstanders van Donar bekend zijn, staat het speelschema in de tweede ronde van de FIBA Europe Cup nog niet vast. De Groningse basketbalclub is achter de schermen druk bezig om de data van de wedstrijden rond te krijgen.

Donar stelde overwintering woensdagavond veilig dankzij een spectaculaire zege op Antwerp Giants (84-82). Het team van coach Erik Braal ontmoet in groep L de Roemeense kampioen CS Universitatea Cluj-Napoca, de Cypriotische kampioen Keravnos en het Belgische Belfius Mons-Hainaut.

Vooralsnog staat alleen de eerste ontmoeting van 20 december vast. Donar reist dan naar Roemenië voor de heenwedstrijd tegen CS Universitatea Cluj-Napoca. De andere vijf duels worden afgewerkt in 2018, maar mede met het oog op de agenda van Martiniplaza is Donar in overleg met zijn tegenstanders om tot een juiste afstemming te komen. Het ruilen van thuis- en uitwedstrijden is daarbij een optie.

Jubileum

Het is dan ook maar de vraag of de Groningers een mijlpaal vieren op 24 januari. Volgens het voorlopige speelschema speelt Donar op die datum thuis tegen Universitatea Cluj-Napoca zijn honderste Europese wedstrijd.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.