Donar kan Supercup bijzetten in prijzenkast

GRONINGEN Donar heeft de eerste prijs van het seizoen binnen. Met een klinkende 88-51 overwinning veroverden de Groninger basketballers zaterdagavond in Martiniplaza de Supercup.

De regerend landskampioen won de wedstrijd, waarmee traditioneel het seizoen wordt geopend, pas één keer eerder. Dat was in 2014, toen onder leiding van coach Ivica Skelin Leiden werd verslagen. Deze keer was Erik Braal de trainer die de Supercup op zijn palmares kon bijschrijven.

Donar werkte het duel af in de middenhal van Martiniplaza, omdat het normale onderkomen van de basketbalclub niet beschikbaar was vanwege de gezondheidsbeurs die daar werd gehouden. Het maakte voor de Groninger dadendrang geen verschil. Den Bosch, dat afgelopen week net goed nieuws presenteerde ten aanzien van de begroting en nog op versterking wacht, werd met name in het derde kwart volledig onder de voet gelopen. In die periode krikte de thuisclub, die slechts 1165 verwelkomde in de Groninger basketbaltempel, het verschil op van tien bij rust (41-31) naar 69-40 aan het eind van het derde kwart. Daarmee was de wedstrijd uiteraard gespeeld. De Amerikanen Chase Fieler en Drew Smith behoorden tot de uitblinkers aan Donar-zijde.

Volgende week begint de competitie voor Donar met een uitwedstrijd tegen opnieuw Den Bosch, dat komende week een nieuwe spelverdeler hoopt te kunnen begroeten.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.