Donar laat geen spaan heel van Bosna + samenvatting (video)

Het was woensdagavond een must win voor Donar in de Europe Cup tegen Bosna. Dat leken de Groningse basketballers goed in de oren te hebben geknoopt, want ze lieten in Martiniplaza geen spaan heel van de club uit Sarajevo: 94-56.

Donar begon uitstekend aan de eerste wedstrijd met een 23-8 tussenstand na het eerste kwart. Het was Thomas Koenis die het voortouw nam in het team van coach Erik Braal. In de tweede periode liet de thuisclub de teugels even vieren om in de eerste tien minuten na rust nagenoeg niets van Bosna over te laten. Met 30-10 klapten de Groningers over de tegenstander heen.

De wedstrijd was daarna met een tussenstand van 94-56 gespeeld. Evan Bruinsma was de gevierde man aan Groningse zijde. De Amerikaan was zelfs de eerste Donar-speler ooit die meer dan dertig punten maakte in een Europese wedstrijd.

Donar wacht nog een belangrijke afspraak in internationaal verband, op 6 december in eigen huis tegen Antwerp Giants. Ook die wedstrijd moeten de Groningers winnen om naar de tweede poulefase te gaan.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.