Donar moet Supercup aan Zwolle laten (+video)

Een lelijke streep door de rekening van de basketballers van Donar. De Groningers verloren donderdagavond in de eigen basketbaltempel Martiniplaza de strijd om de Supercup van Zwolle.

Was het onderschatting? Was het de vermoeidheid van zes Europese finales in dertien dagen tijd? Feit was dat de basketballers van Donar donderdagavond niet het niveau haalden van het team dat maandagavond op een haar na het Spaanse Estudiantes het nakijken gaf in de derde voorronde van de Champions League

In de rust leek er nog niet veel aan de hand bij de Groningers, die dankzij een prima tweede kwart van pointguard Brandyn Curry een ruime 39-31 voorsprong namen. In de tweede helft stortte het zaakje in elkaar aan Groningse zijde. De Zwollenaren, die nog nooit een prijs wonnen, schoten veel scherper dan de thuisclub.

 In het vierde kwart maande coach Erik Braal de 2320 toeschouwers in Martiniplaza achter de ploeg te gaan staan. Het leidde nog tot een korte opleving, maar Zwolle hield het hoofd koel en bleef de basket van Donar bestoken met rake schoten. Dat leidde uiteindelijk tot de 77-69 zege van de Zwollenaren, die eindelijk een prijzenkast aan kunnen schaffen.

Donar, dat de Supercup in 2014 en 2016 veroverde, had in Sean Cunningham zijn beste man. De Amerikaan scoorde onder meer 16 punten en was daarmee ook topscorers. Zaterdag beginnen de Groningers aan de competitie met een uitwedstrijd bij ZZ Leiden. Dat is wedstrijd nummer acht in achttien dagen tijd.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.