Donar op 3-1 voorsprong tegen Leiden

De basketballers van Donar staan op matchpoint tegen Leiden. Na de 71-60 thuiszege van zaterdagavond in een sfeervol Martiniplaza kunnen de Groningers de halve finale dinsdag beslissen in het hol van de leeuw.

Wie dacht dat Leiden gebroken was na donderdag, toen Donar een uitoverwinning boekte in de Vijf Meihal en het thuisvoordeel in de serie omdraaide, kwam bedrogen uit. De mannen van de Belgische coach Eddy Casteels brachten ook het vierde duel weer naar een kookpunt met hard spel, intimidaties en hoogstandjes van Worthy de Jong, die de kar weer moest trekken bij de Leidenaren.Donar hield het hoofd koel en bleef met veel inzet het eigen teamspel spelen.

Het ging lange tijd gelijk op tussen beide basketbalgrootmachten, tot 49-45 aan het eind van het derde kwart, de periode waarin Chase Fieler met vier scores achter elkaar belangrijk was voor de thuisclub.In het vierde kwart maakten de driepunters van Donar het verschil. Lance Jeter en Ross Bekkering gooiden ze in de laatste tien minuten vanuit alle hoeken en standen raak en groeiden uit tot de helden van Martiniplaza, waar de 3500 toeschouwers ondanks de warme zomerdag de energie vonden om de mannen van coach Erik Braal met passie en hartstocht naar de 3-1 voorsprong in de halve finale te schreeuwen.

Jeter werd topscorer aan de zijde van de thuisclub met 20 punten. Dinsdag kunnen de Groningers het afmaken als in Leiden de vijfde wedstrijd van de best-of-seven op het programma staat.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.