Donar opnieuw beste sportploeg en kickbokster Sarèl de Jong sporter van 2018

Donar viel dinsdagavond twee keer in de prijzen op het Groninger Sportgala in Martiniplaza. De landskampioen basketbal werd verkozen tot sportploeg 2018, terwijl speler Rienk Mast het sporttalent werd.

Winnares Sarèl de Jong

Inwoners van de provincie (via internet), vertegenwoordigers van de media en ex-topsporters uit Groningen benoemden kickbokster Sarèl de Jong uit Meedhuizen tot sporter over het jaar 2018. Zij won vorig jaar maar liefst twee wereldtitels. In juni, die in de klasse tot 65 kilo bij de Enfusion-organisatie en in november sloeg ze in de klasse tot 61 kilo nogmaals toe.

Zevende keer

De basketballers van Donar, die op dit moment een beetje in de hoek zitten waar de klappen vallen, werden in een gezellig volle zaal in Martiniplaza voor het tweede opeenvolgende jaar uitgeroepen tot beste Groningse sportploeg, vanwege het behaalde landskampioenschap en het winnen van de beker en Supercup. Donar won het landskampioenschap voor de zevende keer en drie keer op rij.

De zeventienjarige Rienk Mast is een groot basketbaltalent. De jonge Stadjer kreeg de prijs van sporttalent niet alleen vanwege zijn goede spel bij Donar. Ook was hij aanvoerder van het Nederland team onder 18, dat Europees kampioen in de divisie B werd.

Sporttalent Rienk Mast

Talent

Basketballer Mast dankte zijn uitverkiezing aan de zogeheten adviescommissie voor de sport, die verder het kickbokstalent Gedie Kauffman de Sportstimuleringsprijs van de gemeente Groningen toebedeelde. De vechster van vereniging Shera Fight werd vorig jaar wereld- en Europees kampioen en kwam uit in maar liefst zeventien finales.

Rutger Smith

De 37-jarige Rutger Smith, die kort geleden met het sporten op het hoogste niveau stopte, ontving in zijn afwezigheid de provinciale sportprijs 2018. De Beer uit Leek, die als manager en coach werkzaam is bij de Vlaamse Atletiek Unie, werd daarmee geëerd voor zijn imposante sportcarrière, waarin hij als kogelstoter en discuswerper WK- en EK-medailles won. Ook nam hij drie keer deel aan de Olympische Spelen.

Kids United

Kids United, de voetbalclub voor kinderen met een beperking, kreeg op het sportgala de breedtesportpenning uitgereikt.

Sarèl de Jong wordt gefeliciteerd door een winnaar van Kids United.
Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.