Donar overwintert in Europa na bloedstollend gevecht tegen Antwerp Giants (+samenvatting)

De ambiance van een uitverkocht Martiniplaza was geweldig, de strijd op de vloer om van te smullen en de 84-82 overwinning op de Belgen na verlenging mierzoet.

De basketballers van Donar wankelden woensdagavond meerdere keren, maar plaatste zich na een gevecht op leven en dood knap voor de tweede ronde van de FIBA Europe Cup ten koste van Antwerp Giants. Er was wel een verlenging voor nodig. Na de reguliere speeltijd stond het 72-72.

Een bloedstollend spannende slotfase ging aan die stand vooraf. Met minder dan een minuut op de klok was het de Belgische Amerikaan Lee die met een driepunter de 70-72 op het scorebord zette.

Spanning

Brandyn Curry hield in de tegenaanval het hoofd koel en maakte gelijk namens Donar. In de verlenging liep de spanning alleen maar verder op en gaven beide ploegen elkaar nog steeds geen duimbreed toe.

De rol van Arvin Slagter werd belangrijker en belangrijker. Eerst pakte de international een cruciale aanvalsrebound, waar Brandyn Curry mee aan de haal ging. Op de 79-78 liet Slagter zelf een knaller van een driepunter volgen.

De De Belg Jason Clark bracht Antwerp vanaf de vrije worplijn alsnog weer langszij (82-82) maar in de allerlaatste seconden besliste Drago Pasalic van onder de basket de strijd definitief in Gronings voordeel.

Donar eindigde met de zege op de tweede plaats in groep A van de FIBA Europe Cup en laatste zich daarmee voor de tweede ronde. Die begint op 20 december, waarbij het opnieuw gaat om de bovenste twee plaatsen in een groep van vier.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.