Donar speelt met machteloos Leiden

Wat zaterdagavond op papier een topwedstrijd heette te zijn, werd een kas en muis-spel tussen Donar en Leiden. De Groningers verpletterden de Zuid-Hollanders in Martiniplaza met 80-42.

Tot de rust was het krachtsverschil nog niet enorm. Donar leidde in de pauze met 34-27, maar in het derde kwart kwam de volslagen machteloosheid van Leiden zonder de geblesseerde spelverdeler Cashmere Wright (ex-Donar) aan de oppervlakte. De gasten scoorden in tien minuten tijd slechts drie punten (54-30) en speelden met nog een kwart te gaan een kansloze wedstrijd tegen het team van coach Erik Braal.

Donar werd in die fase weer eens bij de hand genomen door spelverdeler Lance Jeter. De Amerikaan werd uiteindelijk ook topscorer met negentien punten, gevolgd door Chase Fieler met zeventien punten. Bij Donar keerde de van een blessure herstelde Jason Dourisseau terug binnen de lijnen. De publiekslieveling was daar uiteraard blij mee. ,,Al speelde ik nog wat onwennig”, zei Dourisseau. ,,Maar het is vooral weer fijn om ook op het veld weer onderdeel te zijn van deze ploeg.”

Braal keek alvast uit naar de Europe Cup-ontmoeting met het Hongaarse Körmend van morgen. ,,Voordeel is dat we in de aanloop naar dat duel niet onze reserves moesten aanspreken. Maar Körmend is een ander team dan dat wij eerder hebben getroffen. We kunnen onze borst natmaken.”

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.