Donar trekt Henry Caruso aan in plaats van Justin Watts: Amerikaan krijgt geen paspoort door corona

Henry Caruso. Foto: Donar

De basketballers van het Groningse Donar versterken zich met de 25-jarige Amerikaanse Henry Caruso (1.93 meter). Caruso speelde afgelopen seizoen voor Heroes Den Bosch. Caruso komt in plaats van Justin Watts, die vanwege corona maar geen paspoort kan krijgen in de VS.

Donar stelt dat Caruso een goede indruk achterliet in Den Bosch. Hij speelde alle competitieduels voor de Bosschenaren. Hij kwam daarin tot 11,2 punten (49% driepunters), 5 rebounds en 1,3 assists.

Henry Caruso genoot zijn opleiding bij Princeton en Santa Clara en heeft naast de Amerikaanse ook de Italiaanse nationaliteit.

Paspoortproblemen Watts

Donar laat weten dat Caruso is aangetrokken, omdat de paspoortproblemen met Watts nog niet snel opgelost zijn. „Gezien de tijdsdruk van de kwalificatie voor de Basketball Champions League heeft Donar besloten niet langer te wachten op de uitkomst van dit proces en in plaats van Watts een andere speler aan te trekken.”

Caruso tekent een contract voor twee maanden, met de intentie om het seizoen bij Donar af te maken. Hij zal zo spoedig mogelijk bij de selectie van Ivan Rudež aansluiten.

‘Dankbaar en enthousiast’

Henry is 25 jaar, 1.93 meter lang en is blij met zijn komst naar Donar. „Ik ben dankbaar en enthousiast om voor Donar te gaan spelen en kennis te maken met de hele Donar community. Ik kijk er naar uit om het team, de coaches en de supporters te ontmoeten.”

Donar stelt dat coach Ivan Rudež zeer tevreden is met de komst van Caruso. „Henry is een speler die ons goed gaat helpen in de rotatie. Een energieke verdediger die zich nog steeds verbetert. In zijn rookiejaar bij Den Bosch heeft hij alvast kunnen wennen aan de omstandigheden in Nederland dus hij kan snel ingepast worden bij Donar”.

Nieuws

Meest gelezen

menu