Donar versterkt zich met Arvin Slagter

Arvin Slagter keert terug bij Donar. De 30-jarige international tekent een contract voor één seizoen bij de regerend landskampioen.

In het seizoen 2013-2014 speelde de guard ook al voor de Groningse basketbalclub. In dat jaar werd Slagter onder de Kroatische succescoach Ivica Skelin landskampioen en won hij de beker. Ook werd hij verkozen tot Most Valuable Player (MVP) van het seizoen. Daarna vertrok de in Amsterdam geboren basketballer voor twee jaar naar Den Bosch, dat door het wegvallen van de hoofdsponsor de broekriem voor komend seizoen stevig moet aantrekken.

Slagter staat te boek als een onverzettelijke krijger die nooit opgeeft. Hij werd al vier keer landskampioen in zijn carrière. Naast de titel bij Donar werd hij twee keer kampioen met Leiden en vorig seizoen veroverde hij de schaal met Den Bosch.

Hij werkte eerder samen met Donar-coach Erik Braal bij Bergen op Zoom. Slagter is de negende speler die de Groningse basketbalclub heeft gecontracteerd. Ook Sean Cunningham, Tjoe de Paula, Jason Dourisseau, Bas Veenstra, Chase Fieler, Lance Jeter, Tim Hoeve en Drago Pasalic liggen vast.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.