Donar via Groningen Airport Eelde Europa in

De basketballers van Donar gaan komend seizoen via Eelde Europa in.

Groningen Airport Eelde faciliteert als nieuwe logistiek partner de internationale wedstrijden van de regerend landskampioen in het seizoen 2016-2017.

De noordelijke luchthaven fungeert sinds kort als ‘hub’ voor Kopenhagen, waardoor via Eelde heel Europa en zelfs andere werelddelen te bereizen zijn. Om dat feit te onderstrepen wil het vliegveld de nieuwe mogelijkheden promoten rond het Europese avontuur van Donar.

De Groninger basketballers spelen eind september voorronde Champions League tegen Tartu Rock uit Estland en – bij het overleven van de eerste ronde – tegen Bakken Bears uit Denemarken. Mocht plaatsing voor de hoofdfase van de Champions League niet lukken, dan speelt Donar een trede lager in de Europe Cup.

,,De hub-verbinding naar Kopenhagen komt voor ons precies op het juiste moment’’, meent voorzitter Gert Kiel, die woensdag officieel voor het laatst in functie is als preses. ,,Hierdoor kunnen wij voor onze Europese wedstrijden dicht bij huis vertrekken. We hoeven niet meer eerst met de bus naar Schiphol en hebben hierdoor veel minder reistijd.’’

Luchthavendirecteur Marco van de Kreeke is eveneens enthousiast. ,,Dit toont wat ons betreft aan wat er door de hub-verbinding mogelijk is. Naast de uitwedstrijden van Donar hopen we ook de Europese tegenstanders van Donar via ons vliegveld te ontvangen.”

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.