Donar weer aan kop in eredivisie

De basketballers van Donar hebben de koppositie heroverd in de eredivisie. De Groningers boekten zaterdagavond een soevereine 87-65 thuiszege tegen Den Bosch, terwijl de vorige lijstaanvoerder Zwolle niet overeind wist te blijven tegen vijf (!) spelers van Apollo Amsterdam

Bij Donar was het opnieuw de Amerikaan Chase Fieler die liet zien in de vorm van zijn leven te verkeren, al was het in de openingsfase in eerste instantie routinier Jason Dourisseau die zijn team bij de teugels nam. Tot het eind van het eerste kwart hield Den Bosch, dat geen moment wist te imponeren met de twee nieuwe Amerikanen Antwan Scott en Justin Watts, de schade beperkt tot een verschil van vijf punten: 23-18.

In het tweede kwart zette good old Tjoe de Paula Donar met acht opeenvolgende punten (twee driepunters en een veldscore) op het spoor van een grote overwinning tegen de meervoudig landskampioen. De Paula bracht de stand naar 31-22. Fieler deed vervolgens de rest.

Bij rust stond het al 45-31 voor de thuisclub, die de bijna 3000 toeschouwers in Martiniplaza op de banken weer eens op de banken kreeg. De zege kwam in de tweede helft geen moment meer in gevaar. Topscorer van de avond was Dourisseau met 21 punten.Donar maakt zich nu op voor de beslissende wedstrijd in poule B van de Europe Cup. De Groningers moeten woensdag winnen bij Kormend in Hongarije om de volgende ronde veilig te stellen.

Bekijk hieronder de samenvatting van de wedstrijd, aangeboden door Dagblad van het Noorden en Podium TV.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.