Geconcentreerd Donar wint ruim in Weert

Donar-speler Jason Dourisseau. Foto: Donar

Donar won zaterdagavond eenvoudig van BAL. In het Limburgse Weert zegevierden de Groningse basketballers met 97-48.

,,We speelden geconcentreerd’’, zag Donar-coach Erik Braal. ,,We hebben meer talent dan BAL. Als we goed gefocust zijn, winnen we zo’n wedstrijd. Dat lijkt dan makkelijk, maar alles wat makkelijk lijkt, kost veel energie.’’

Donar startte scherp aan de wedstrijd en stond al snel met 15-3 voor. De Limburgers werden in het eerste kwart slechts acht puntjes gegund. Donar gooide er zelf 22 bij elkaar.

Ruime cijfers

De Groningers verloren niets van hun scherpte en hadden bij rust een comfortabele voorsprong van 44-21. Het gaf Braal de mogelijkheid enkele spelers iets meer rust te gunnen en anderen wat meer speeltijd. Het verval was minimaal. Donar won het duel met ruime cijfers: 97-44.

De topscorers bij Donar waren Matt McCarthy en Andrew Smith, die beiden goed waren voor 16 punten, gevolgd door Carrington Love die 13 punten door het netje gooide.

Ook duels als deze neemt Braal zeer serieus. ,,We hebben ze geanalyseerd en dat met de groep besproken. Waar liggen onze kansen, hoe verdedigen zij, wie zijn hun belangrijke spelers, alles komt voorbij. Natuurlijk weten we dat we beter moeten zijn dan zij, maar om te winnen is het van belang dat we de goede focus op kunnen brengen.’’

Door de zege is Donar koploper in de Dutch Basketball League met 28 punten uit zeventien duels. Landstede volgt op twee punten, maar speelde ook twee wedstrijden minder dan de Groningers. Zaterdag speelt Donar in de Vijf Meihal tegen ZZ Leiden, de nummer vijf van de competitie.

menu