Doncic kan Mavericks niet naar zege leiden met triple-double

Doncic kan Mavericks niet naar zege leiden met triple-double ANP

Luka Doncic heeft zijn ploeg Dallas Mavericks met zijn 29e triple-double niet aan een zege op Chicago Bulls kunnen helpen. De Bulls wonnen in Dallas met 117-101 en beëindigden een reeks van vier nederlagen.

Doncic kwam uit op maar liefst 36 punten, 16 rebound en 15 assists. Hij klom daardoor naar de vijftiende plaats op de all-time lijst, waarop hij Michael Jordan passeerde. Toch was Doncic ontevreden, ook over zijn eigen optreden. "In de tweede helft speelde ik dramatisch. Ik werd zelfzuchtig, omdat ik 30 punten had gemaakt in de eerste helft. Ik had het veel beter moeten doen."

De 21-jarige Doncic is pas de vierde speler ooit die tot minimaal 35 punten, 15 rebounds en 15 assists kwam. Hij is de jongste speler ooit die erin slaagde. Oscar Robertson deed het vijf keer.

New York Knicks

De Fin Lauri Markkanen kwam aan de zijde van de Bulls tot 29 punten en 10 rebounds. Voor Markkanen was het pas zijn tweede duel na een absentie van zeven wedstrijden in verband met de geldende coronamaatregelen.

New York Knicks maakte een einde aan een reeks van vijf nederlagen door Boston Celtics met 105-75 te verslaan. Dit seizoen werd er nog niet minder vaak gescoord.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Sport