Donitas ziet af van avontuur in eredivisie

De vrouwen van de Groninger studentenvolleybalvereniging OBEG Donitas zijn komend seizoen niet in de eredivisie te bewonderen. Na zorgvuldig beraad heeft het bestuur besloten het verzoek van de Nevobo om op het hoogste niveau te acteren, niet te honoreren.

Donitas gaat de vrijgekomen plek van VC Weert in de eredivisie niet innemen. De volleybalbond vroeg veertien dagen geleden de studentenvereniging de plaats van de Limburgers in te nemen, maar daar ziet het bestuur nu van af.

Topdivisie

Hierdoor staat de derby tussen Donitas en Veracles volgend seizoen gewoon weer op het programma in de topdivisie. Namens het bestuur laat Rick Boerma weten dat er simpelweg te weinig tijd was om de gevolgen van de stap naar de eredivisie goed te overzien. ,,De beslissing moest heel snel genomen worden, die tijd was voor ons eenvoudigweg te kort.’’

Daar kwam bij dat Donitas bepaald niet gelukkig was met het speelschema. ,,Ongeveer de helft van de wedstrijden zouden we dan niet kunnen spelen op onze vaste thuisspeeldag. Dat zagen we absoluut niet zitten. Het is echt niet dat we de ambitie niet meer hebben om in de eredivisie te spelen, daar blijven we aan werken. Zodat we voor een volgende keer er wel klaar voor zijn.’’

Nagenoeg dezelfde groep

De nieuwe trainer/coach Erwin Sikkema gaat met nagenoeg dezelfde groep speelsters proberen die eredivisie te halen. Alleen Dienke Miedema (gestopt) en Martine Stevelink, vertrokken naar Set Up ’65, zijn er niet meer bij. Donitas is nog op zoek naar een passer/loper om de selectie compleet te krijgen.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.