Door het lonkende Champions League-debuut van Kjell Scherpen gaat mogelijk een streep

Kjell Scherpen op de training met doelman André Onana (rechts). Foto: ANP

Het leek gisteren nog zo mooi, ondanks de oorzaak: Emmenaar Kjell Scherpen stond door de positieve coronatests van André Onana en Maarten Stekelenburg voor zijn Ajax-debuut. Een dag later is het perspectief grotendeels omgeslagen.

Net als negen andere spelers uit de Amsterdamse selectie testten beide doelmannen positief in aanloop naar het Champions League-duel met het Deense Midtjylland. De één z’n dood is de ander z’n brood, luidt het gezegde. Dat gold in dit geval voor Kjell Scherpen. De Emmenaar was op papier de enige overgebleven keeper, en dus leek een debuut eindelijk aanstaande.

UEFA gebruikt andere testmethode

Nu blijkt dat er door de UEFA andere testmethoden worden gebruikt, waardoor er spelers positief testten die op een andere manier van testen juist negatief zouden zijn. De Deense autoriteiten zouden, net als Cyprus vorige week voor de Europa League-wedstrijd van PSV tegen Omonia Nicosia, geen toestemming hebben verleend om de spelers toe te laten in het land.

Daar is inmiddels verandering in gekomen, waardoor zowel Andre Onana, Ryan Gravenberch en Dusan Tadic alsnog naar Denemarken zijn afgereisd en vanavond mogelijk toch tegen Midtjylland kunnen uitkomen. Het drietal is vanochtend opnieuw getest. Als blijkt dat die testen negatief zijn, is het aannemelijk dat ze in de basis zullen starten.

Scherpen wacht op eerste officiële wedstrijd

Een mogelijke tegenvaller voor Scherpen, die vorig jaar overkwam van FC Emmen en nog geen enkele officiële wedstrijd in het eerste elftal keepte. Wel maakte hij zijn opwachting voor Jong Ajax in de Keuken Kampioen Divisie. De 2,04 meter lange goalie stond dit seizoen vijfmaal aan de aftrap.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Sport
menu