Door uitschakeling Ajax loopt FC Groningen twee ton mis

Doordat Ajax zich woensdagavond blameerde tegen het Russische Rostov en zich niet heeft gekwalificeerd voor de groepsfase van de Champions League is FC Groningen een bedrag van 200.000 euro misgelopen.

Bij de overgang twee jaar geleden van Richairo Zivkovic van FC Groningen naar Ajax zijn de clubs een bonusregeling overeengekomen bij een eventuele plaatsing van de Amsterdammers voor de Champions League. De afspraak geldt zolang Zivkovic, dit seizoen verhuurd aan FC Utrecht, bij Ajax onder contract staat. Zijn verbintenis loopt nog drie jaar door.

De uitschakeling van Ajax heeft ook consequenties voor het speelschema van FC Groningen in de competitie. Doordat de recordkampioen van Nederland de komende maanden actief is in de Europa League zijn drie wedstrijden van FC Groningen verplaatst.

FC Groningen-SC Heerenveen is van zondagmiddag 16 oktober naar zaterdagavond 15 oktober gegaan (aanvang 20.45 uur). FC Groningen-ADO Den Haag van zondagmiddag 20 november naar zaterdagavond 19 november (eveneens aanvang 20.45 uur). En Ajax-FC Groningen is verschoven van zaterdagavond 3 december naar zondagmiddag 4 december (aanvang 16.45 uur).

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.