Dortmund geeft sneakpreview van nieuw shirt

Dortmund geeft sneakpreview van nieuw shirt ANP

De Duitse voetbalclub Borussia Dortmund heeft een sneakpreview gegeven van het nieuwe shirt voor volgend seizoen. De spelers Axel Witsel en Erling Braut Haland zetten beiden een filmpje online waarin een glimp van het shirt te zien was. Op het gele shirts staan komend jaar zwarte bliksemschichten.

De Belgische middenvelder Witsel en de Noorse topschutter Haland zijn in het filmpje bezig om een spiegel schoon te maken. Zodra ze de spray over de spiegel uitwrijven, zien ze in een flits zichzelf in spiegelbeeld in het nieuwe shirt. Ze trekken er beiden een verbaasde blik bij. Woensdag presenteert Dortmund het nieuwe tenue.

'BVB' eindigde dit seizoen als tweede in de Bundesliga achter het wederom oppermachtige Bayern München. Om de financiële kloof met de 'Rekordmeister' enigszins te verkleinen, heeft Dortmund voor volgend seizoen een tweede hoofdsponsor gestrikt. De huidige hoofdsponsor Evonik prijkt vanaf volgend seizoen op het shirt in Europese wedstrijden, oefenduels in het buitenland en in het Duitse bekertoernooi. Bij de 34 wedstrijden in de Bundesliga staat telecommunicatiebedrijf 1&1 op de borst.

menu