Dortmund-top gelooft nog in Bosz

Peter Bosz mag voorlopig blijven als trainer van Borussia Dortmund. Clubdirecteur Hans-Joachim Watzke sprak zondag tijdens de algemene ledenvergadering zijn steun uit aan de geplaagde coach. ,,Ik verwacht van jou, Peter, en je team dat jullie er alles aan doen om weer in het juiste spoor te komen. We zullen sterker uit deze situatie komen'', zei Watzke, een dag na het ontluisterende gelijkspel (4-4) tegen Schalke 04.

Bosz stond voor de beladen derby al onder druk omdat Dortmund na een sterke start te maken kreeg met een enorme terugval. Sinds eind september won de van Ajax overgekomen trainer met zijn ploeg geen competitieduel meer. Tegen Schalke zag het er tot aan de rust goed uit, maar Dortmund gaf in de tweede helft een 4-0-voorsprong weg. Eerder op zondag meldde Bild al dat Bosz in ieder geval tot en met de uitwedstrijd tegen Bayer Leverkusen, komend weekend, mag blijven.

Watzke stelde dat kwalificatie voor de Champions League van volgend seizoen voorop staat. De aanwezigen in de Westfalenhal lieten hun ongenoegen horen toen trainer en spelers de vergadering betraden. Er klonken fluitconcerten. ,,Ik heb me zaterdagavond net zo belazerd gevoeld als jullie'', zei Watzke tegen de ontevreden leden. Maar de directeur wilde nog niets weten van paniek. ,,We hebben in de Bundesliga slechts drie punten minder dan op hetzelfde moment vorig seizoen. We zitten nog in de buurt van de plaatsen die recht geven op Champions Leaguevoetbal.'' Over het optreden in die Europese competitie dit seizoen was Watzke duidelijk: ,,Twee punten halen in deze groep, met twee keer een gelijkspel tegen Nicosia, is gewoon slecht.''

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.