Dortmund verwacht Champions League van Bosz

De clubleiding van Borussia Dortmund houdt vast aan het doel dat voorafgaand aan dit seizoen is uitgesproken: rechtstreekse kwalificatie voor de Champions League.

,,Daar wordt niet aan gerommeld'', zei directeur Hans-Joachim Watzke maandag op de aandeelhoudersvergadering van de Duitse club. Net als een dag eerder op de ledenvergadering zei hij nog altijd vertrouwen te hebben in trainer Peter Bosz.

Vliegende start

Dortmund beleefde onder leiding van Bosz een vliegende start door zes van de eerste zeven competitieduels te winnen. Daarna volgde een enorm verval.

Dortmund verspeelde zaterdag in de derby tegen Schalke 04 een voorsprong van 4-0 en incasseerde in blessuretijd de gelijkmaker (4-4). De geel-zwarte brigade is in de Bundesliga gezakt van de eerste naar de vijfde plek en in de Champions League al uitgeschakeld voor een vervolg.

Bosz blijft voorlopig zitten

,,Er moeten fouten zijn gemaakt'', zei Watzke, zonder daar verder op in te gaan. Hij laat Bosz voorlopig zitten. De nummers één tot en met vier in Duitsland mogen de Champions League in.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.