Dovizioso verrassend op pole, Rossi ook tevreden

Andrea Dovizioso vertrekt zondag verrassend vanaf pole position in Assen. De Italiaanse coureur wist de snelle tijden, die Ducati vrijdag ook al liet noteren, zaterdag tijdens de kwalificatie om te zetten in klinkende munt.

,,Ik ben heel blij met de slimme analyse die het team heeft toegepast tijdens de kwalificatie’’, zei Dovizioso. ,,Halverwege de sessie droogde de baan op en hebben we banden gewisseld. Dat was een goede zet. Ik ben heel blij met het resultaat.’’

Naast hem op de eerste startrij staat Valentino Rossi. ‘De Doctor’ toonde zich na afloop van de kwalificatiesessie ook redelijk tevreden over zijn positie. ,,Het is jammer dat ik pole niet kon pakken, maar ik ben desondanks blij met de tweede plaats en mijn plek op de eerste startrij.’’

De negenvoudig wereldkampioen liet zijn naaste concurrenten in de strijd om de wereldtitel, Jorge Lorenzo en Marc Marquez, achter zich. Lorenzo eindigde zelfs als elfde. Een teleurstellend resultaat voor de regerend wereldkampioen, die het hele weekend al niet lekker in zijn vel lijkt te zitten.

Marquez pakte de vierde plaats in de kwalificatie. De Spanjaard zorgde voor grote hilariteit toen hij tijdens de kwalificatie van de baan gleed. Hij stond meteen weer op, rende naar de kant, waar hij de eerste de beste scooter inpikte en met een noodgang naar de pitbox reed. Daar sprong hij op zijn reservemotor om alsnog een acceptabele tijd neer te zetten.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.