Dramatische val Van der Mark in WK Superbike

Publieksfavoriet Michael van der Mark is twee rondes voor het einde van de eerste race van het WK Superbike in Assen onderuit gegaan. De 23-jarige Rotterdammer stond op dat moment tweede en leek op weg naar een historische overwinning.

De Honda-coureur van het Ten Kate-team uit Nieuwleusen startte vanaf de vijfde plaats in Assen. Omdat Tom Sykes (Kawasaki) en DavideGiugliano (Ducati) al snel crashten, klom Van der Mark naar de derde plaats. Samen met regerend wereldkampioen Superbike Jonathan Rea (Kawasaki) en Chaz Davies (Ducati) vocht de Nederlander om de podiumplaatsen. Teamgenoot en oud-wereldkampioen MotoGP Nicky Hayden reed daar vlak achter op de vierde plaats. De vier coureurs streden op hun machines binnen een seconde van elkaar en zorgden voor een zenuwslopende race op het TT Circuit.

Meerdere keren over de kop

Nadat Van der Mark Davies al was gepasseerd en zelfs even aan de leiding reed, ging het mis. Twee rondes voor het einde gleed hij bij het ingaan van de bocht onderuit. Zijn motor sloeg meerdere keren over de kop. Voor Van der Mark, die zijn zinnen had gezet op een overwinning op zijn thuisbaan, was de teleurstelling groot.

Door de val van Van der Mark nam Rea afstand van Davies en won voor de vierde keer op rij in Assen. Amerikaan Hayden pakte zijn eerste podiumplaats van het seizoen door als derde te finishen.

Staande ovatie

Ondanks de crash kreeg Van der Mark een staande ovatie van het publiek in Assen. Morgenmiddag om 13.00 uur krijgt de huidige nummer vier van het algemeen klassement een herkansing in de tweede race op TT Circuit.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.