Dreiging van hooligans maakt eind aan 2de Divisie

Er komt geen vervolg van de 2de Divisie. De organisatie van het minitoernooi tussen ‘verdwenen' betaald voetbalclubs heeft besloten de stekker uit de competitie te halen. ,,Het is een flop geworden door elementen waarop wij geen invloed hebben'', zegt Leo Oldenburger, één van de initiatiefnemers.

Ontsierd door rellen

Aan het minitoernooi werd deelgenomen door Veendam, Haarlem, Wageningen en SVV uit Schiedam. Vorige week woensdag was de eerste wedstrijdronde in Haarlem, morgen zou in Wageningen worden gespeeld, volgende week woensdag in Schiedam en de finale zou plaatshebben op woensdagavond 24 juni op de Langeleegte in Veendam.

Nadat de eerste speelronde al werd ontsierd door rellen tussen aanhangers van Wageningen en Haarlem, dreigden ook morgenavond vechtpartijen. Bij de Wageningse politie kwamen aanwijzingen binnen dat hooligans uit verschillende delen van het land het minitoernooi op de Wageningse Berg wilden aangrijpen om onderlinge vetes uit te vechten. De autoriteiten in Wageningen besloten daarop het evenement af te gelasten.

Kotsmisselijk

,,Het is treurig, maar wij hebben uiteraard begrip voor die beslissing'', laat Oldenburger weten. ,,Niemand zit te wachten op een nieuwe clash tussen vandalen. Omdat wij dit soort mensen geen nieuwe podia willen bieden hebben we besloten ook de speeldagen in Schiedam en Veendam van de kalender te halen. Wij bedanken alle vrijwilligers in Haarlem, Schiedam, Wageningen en Veendam die zich hebben ingezet om de 2de Divisie weer kleur te geven. De bedoeling was iets leuks te organiseren. Het moeten stopzetten van de 2de Divisie vervult me met verdriet en ongeloof. Ik ben hier letterlijk kotsmisselijk van.''

Foto: Langeleegte

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.