Volgens Borussia Dortmund kan Merel Freriks uitgroeien tot de beste cirkelspeelster van Europa.

Handbalster Merel Freriks uit Emmen verlengt bij Borussia Dortmund en mede-international Kelly Dulfer vertrekt

Volgens Borussia Dortmund kan Merel Freriks uitgroeien tot de beste cirkelspeelster van Europa. Foto PATRICK SEEGER

De Drentse handbalinternational Merel Freriks heeft haar contract bij de Duitse topclub Borussia Dortmund met een jaar verlengd.

Volgens de club heeft de 23-jarige uit Emmen afkomstige cirkelspeelster zich onder het bewind van trainer André Fuhr enorm ontwikkeld. ,,Voor mij is Merel op haar positie de toekomstige nummer één in Europa’’, laat bestuurslid en manager Andreas Heiermann weten.

Optie

In Freriks nieuwe contract is tevens een optie opgenomen voor een verlenging bij Borussia Dortmund met nog een extra seizoen. Haar club staat momenteel achter SG BBM Bietigheim op de tweede plek in de Bundesliga. Al is dat beeld wat vertekend, omdat Borussia twee wedstrijden minder heeft gespeeld. Freriks en haar medespeelsters, die eveneens in de Champions League uitkomen, hebben alle wedstrijden in de nationale competitie tot nu toe gewonnen.

De bij E & O in Emmen opleide Freriks is inmiddels een vaste kracht in het Nederlands team. Ze werd met Oranje wereldkampioen in Japan. Na haar vertrek uit Nederland speelde de Drentse tot 2019 twee seizoenen voor het eveneens Duitse HSG Bensheim/Auerbach.

Kelly Dulfer

Borussia ziet ondanks de contractverlenging van Freriks het grote aantal Nederlandse speelsters bij het team slinken. Zo gaan de internationals Kelly Dulfer, die in het verleden voor DOS in Emmer-Compascuum uitkwam, en Inger Smits een nog onbekend handbalavontuur elders tegemoet. Van rechterhoekspeelster Kelly Vollebregt was al bekend dat ze in het nieuwe seizoen voor het Deense Odense Håndbold gaat spelen. Daar komt ze onder anderen de Groningse international Lois Abbingh tegen. Tess Wester, die bij Odense een van de keepsters is, heeft al aangekondigd bij de Deense club te vertrekken.

Persoonlijke redenen

Dulfer en Smits zeggen Borussia Dortmund om persoonlijke redenen te zullen verlaten. Beiden zouden niet altijd goed met coach Fuhr door één deur hebben gekund, wat mogelijk tot het vertrek bijdraagt. Ook doelvrouw Isabell Roch en linkerhoekspeelster Johanna Stockschläder verkassen aan het eind van het seizoen naar elders, terwijl aanvoerster Alina Grijseels en de talentvolle Dana Bleckmann net als Freriks hebben verlengd.

Wat vesterkingen betreft kondigt de club de komst van drie internationals aan, vanwie de naam nog niet bekend is gemaakt.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Sport
menu