Drie voetballers overleven vliegramp

Drie spelers van de Braziliaanse voetbalclub Chapecoense hebben de vliegramp maandagavond in Colombia overleefd. De Colombiaanse autoriteiten maakten dinsdag bekend dat drie voetballers tussen de in totaal vijf overlevenden zitten. De twee anderen zijn een stewardess en een journalist. De overige 76 inzittenden van het Boliviaanse vliegtuig, dat in de buurt van Medellin neerstortte, zijn omgekomen.

Aan boord van het toestel, dat was vertrokken vanuit Brazilië en een tussenstop maakte in Bolivia, zaten 72 passagiers en negen bemanningsleden. Een aanzienlijk deel van het vliegtuig was gevuld met spelers, stafleden, gasten en volgers van de Braziliaanse club Chapecoense. De Braziliaanse ploeg zou woensdag in Medellin de finale van de Copa Sudamericana spelen tegen Atlético Nacional.

De drie overlevenden uit de selectie zijn doelman Danilo, reservekeeper Jakson Follmann en verdediger Alan Ruschel. Aanvankelijk werd gemeld dat zes passagiers de crash hadden overleefd, maar één van hen overleed op weg naar het ziekenhuis.

Radar

Het vliegtuig, een Avro RJ85 van de Boliviaanse maatschappij Lamia, verdween maandagavond rond 22 uur lokale tijd van de rader. De piloten hadden kort daarvoor melding gemaakt van elektronische problemen. Het toestel stortte neer in heuvelachtig gebied nabij eindbestemming Medellin. Vanwege zware regenbuien was de rampplek moeilijk bereikbaar.

De Braziliaanse club Chapecoense heeft nog geen officiële mededelingen gedaan over de slachtoffers en overlevenden. Op de sociale media is het groen van het clublogo vervangen door zwart.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.