Duitse bond laat Van Praag vallen

De Duitse voetbalbond DFB geeft bij de voorzittersverkiezing van de Europese voetbalbond UEFA zijn stem niet aan Michael van Praag. De Sloveen Aleksander Ceferin krijgt nu de voorkeur, meldde de bond vrijdag na een bestuursvergadering.

De DFB had in een eerder stadium zijn voorkeur voor de Nederlandse voorzitter van de KNVB uitgesproken, maar is van mening veranderd. De bond heeft zich laten overtuigen door het manifest van Ceferin, dat de Duitsers kennelijk meer aanspreekt dan dat van Van Praag.

De UEFA kiest op 14 september in Athene een nieuwe voorzitter. Er zijn drie kandidaten voor de opvolging van de vertrokken Michel Platini. De derde gegadigde is de Spanjaard Angel Maria Villar.

Gissen

Van Praag liet vorige week aan het ANP weten dat hij rekent op de stem van 27 of 28 landen. Dat is ongeveer de helft van de 55 bij de UEFA aangesloten landen. De Amsterdammer baseerde dat op gesprekken met afgevaardigden, maar gaf ook aan dat het een beetje gissen blijft wie op hem zal stemmen.

,,Ik vraag mijn gesprekspartner nooit direct of hij op mij gaat stemmen en ik krijg het ook lang niet altijd rechtstreeks te horen. Maar op een handige manier kan je dat wel vaak uitvissen'', zei hij.

Ceferin is door de ommezwaai van Duitsland nu meer en meer de favoriet. Vrijwel alle Oost-Europese landen steunen hem, net als de Scandinavische bonden, Frankrijk en Ierland.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.