Duitse kritiek op premies Confederations Cup

De Duitse voetbalbond heeft de loting voor de Confederations Cup aangegrepen om scherpe kritiek te leveren op de premies die tijdens het toernooi zijn te verdienen. Volgens teammanager Oliver Bierhoff van de 'Mannschaft' wordt het sowieso een verliesgevend toernooi voor zijn bond, zelfs als de wereldkampioen in Rusland de Confederations Cup wint. ,,Ik vind het niet netjes dat we een toernooi spelen op een lastig tijdstip, waar we ook nog eens flink voor moeten betalen'', zei Bierhoff zaterdag in Kazan, waar de loting plaatsvond.

Aan het continentale toernooi, dat dient als 'opwarmertje' voor het WK van 2018 in Rusland, doen acht landen mee. Volgens Bierhoff kan Duitsland maximaal 4,1 miljoen dollar verdienen, omgerekend 3,9 miljoen euro, een schijntje in vergelijking met de 35 miljoen die de ploeg van bondscoach Joachim Löw in 2014 verdiende door het WK te winnen.

,,Het gaat ons er niet om winst te maken, maar dit toernooi kost meer dan dat het ons oplevert'', aldus Bierhoff. ,,Dat is moeilijk uit te leggen. De FIFA moet hier als organisator iets aan doen.''

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.