Duitse voetballer Hummels denkt al aan einde carrière

Duitse voetballer Hummels denkt al aan einde carrière ANP

De Duitse voetballer Mats Hummels is pas 32 jaar, maar de verdediger van Borussia Dortmund denkt al aan het einde van zijn carrière. In de zomer van 2023 loopt zijn contract bij Dortmund af. "Dan moet ik kijken hoe ik me fysiek voel. Alles is mogelijk, ook dat ik dan stop. Bijvoorbeeld wanneer mijn hoofd 'nee' zegt", aldus Hummels in Sport Bild.

De verdediger speelde vooralsnog alleen voor Bayern München en Dortmund, voor beide clubs twee periodes. Hummels werd opgeleid door Bayern, maar beleefde zijn grote doorbraak bij Dortmund. Tussen 2016 en 2019 speelde hij weer in München. De verdediger keerde daarna terug naar 'BVB'.

Een transfer naar het buitenland ziet Hummels niet meer gebeuren. "Daar is het waarschijnlijk te laat voor. Al heb ik ook wel geleerd dat je niets kan plannen." De Duitser speelde eind 2018 de laatste van zijn zeventig interlands voor de 'Mannschaft'. Bondscoach Joachim Löw liet hem daarna vallen, net als het Bayern-duo Jérôme Boateng en Thomas Müller. Over een rentree van dit trio in de nationale ploeg is afgelopen jaar veel gezegd en geschreven. "Het heeft geen zin om over een theoretische situatie te praten. Ik beslis pas als het zo ver komt", aldus Hummels, die erkent dat hij na zijn 'verbanning' maar weinig wedstrijden van Duitsland heeft gezien op tv. "Emotioneel is het moeilijk om te kijken."

Je kunt deze onderwerpen volgen
Sport