Duitser Maier stapt over naar FC Emmen

EMMEN Viktor Maier (foto) verdedigt de komende twee seizoenen de kleuren van FC Emmen. De 26-jarige Duitser, die de eerste tien maanden van zijn leven in Kyrgyzstan woonde, heeft maandagochtend na een medische keuring zijn handtekening onder een tweejarige verbintenis met de Drentse profclub gezet. Daarnaast bedong FC Emmen een optie voor nog een derde seizoen.

Trainer Dick Lukkien liet zich eerder deze voorbereiding al ontvallen gecharmeerd te zijn van de van SV Meppen afkomstige rechtspoot. De afgelopen weken trainde Maier als stagiair mee met de selectie van de oefenmeester uit Veendam. Zijn optredens in de oefenwedstrijden tegen VV Emmen, Cambuur en Heerenveen konden de technische staf bekoren. Maier komt transfervrij over van SV Meppen, waar hij de afgelopen twee seizoenen actief was.

FC Emmen heeft met Maximiliano Amondarain ook nog een nieuwe verdediger op proef. De 23-jarige Uruguayaan kan in het hart van de defensie spelen. Hij is een voormalig jeugdinternational van Uruguay en is ook in het bezit van een Spaans paspoort.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.